• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Un nou proiect de promovare a artiştilor locali marca Teatrul Naţional şi o trupă ai cărei componenţi nu mai au nevoie de prezentare: chitaristul Zsolt Szabo, bateristul Levi Molnar şi solistul Bogdan Nagy, basistul Victor Miclăuş şi M Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare). Joi seara de la 8, Burning Table promite un sound nou, fresh, totodată impregnat de sonorităţile care au modelat rock-ul timişorean de la începutul anilor 90 încoace: Survolaj, Crossroads, Baraka, Jais sau Balzzaj. În avanpremiera turneului european, Burning Table susţine un concert de zile mari joi, 22 octombrie 2015 în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara!

BURNING TABLE a început activitatea în Noiembrie 2011, debutul lor fiind un mare succes, trupa devenind una dintre cele mai notabile noi apariţii ale anului cu difuzări radio la nivel naţional (Radio Guerilla, Kisss FM, Rock FM) şi altele. Trupa propune un sound nou şi proaspăt cu o varietate de influenţe de la grunge, rock alternativ, psihedelic, post rock până la electronica şi experimental. Evoluţia trupei a implicat mai multe perioade de căutare a unei formule complete, rezultatul fiind invitarea a unui nou membru, producătorul româno-canadian M Saşi Vuşcan (chitara, synts, programare). Sunetul rezultat din colaborarea celor cinci muzicieni este energetic cu o bogată încărcătură emoţională şi o texturare sonoră incitantă.

Burning Table a concertat până acum în România, Ungaria, Serbia, Austria urmând sa plece în turneul European 2015/2016. Intenţia trupei este de a cânta şi de a promova în perioada următoare albumul ce urmează să fie lansat. Primele trei piese pot fi downloadate gratuit de pe pagina de internet www.burningtable.ro.

În concertul de joi, 22 octombrie, alături de membrii trupei Burning Table, pe scena Teatrului Naţional se vor afla şi câţiva invitaţi speciali: Cvartetul Lucian Petrilă, Octavian Horvath, Petre Ionuţescu, Ştefan Czifrak, Răzvan Mărcuci şi Gabriel Cherlia.

Bilete, a căror preţ variază între 20 şi 40 de lei, se pot procura de pe eventim.ro.

***

Eveniment organizat de Asociaţia Culturală NABU în parteneriat cu Teatrul Naţional Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015