• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Oraşul Buziaş îmbracă haine de sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. În zilele de 28 şi 29 mai, la Teatrul de Vară al Casei de Cultură din Buziaş se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Joc şi cântec la izvoare”. Manifestarea reuneşte artişti şi ansambluri folclorice îndrăgite din ţară.

Pe parcursul celor două zile de festival, pe scenă vor urca membrii ansamblurilor “Ceata Junilor” din Sibiu, “Dukat” din Serbia, “Timişul” din Timişoara, “Lugojana” din Lugoj, “Izvoraşul” din Buziaş, “Hora Caraşului” din Oraviţa, “Arădeana” din Arad, “Recefice” din Tormac şi “Boldureanca” din Boldur, care vor încânta publicul cu programe alese de cântece şi dansuri.

Printre soliştii care vor susţine recitaluri se vor număra Nicoleta Voica, Ana Munteanu, Andreea Voica, Adrian Stanca, Mircea Cârţişorean, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Ilieşi Drăgan, Oana şi Raluca Stanca, Ramona Torzan Gomboş şi alţii.

Pe modelul ediţiilor precedente, festivalul va oferi şi în acest an publicului prilejul să admire o frumoasă paradă a portului popular. Alaiul va porni la ora 16.00, de la Casa de Cultură din Buziaş şi va străbate centrul localităţii, spre bucuria trecătorilor.

Evenimentul este organizat de Primăria oraşului Buziaş, împreună cu Casa de Cultură Buziaş şi Consiliul Judeţean Timiş.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015