• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Timişoara eliberată, expoziţie jubiliară la Galeria Helios

Publicat de Pagini de Cultura 21 Iulie 2016

Joi, 21 iulie 2016, la ora 18.00, în Galeria Helios din Timişoara (P-ţa Victoriei nr. 6) are loc vernisajul expoziţiei jubiliare de artă plastică contemporană întitulată Timişoara eliberată, dedicată Zilei Timişoarei şi implinirii a 300 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia otomană.

Pe simeze şi stative vor fi etalate şi prezentate lucrări de pictură, grafică, sculptură, artă decorativă, fotografie, instalaţie etc., care poartă semnăturile a peste 50 de creatori de frumos profesionişti din Timişoara şi Jud. Timiş.

Secţiunea a II-a a expoziţiei va fi găzduită de Galeria Primăriei (P-ţa Victoriei nr. 5,  cu intrare din Bd. M. Eminescu), în perioda 1-30 august 2016.

Expoziţia aniversară din Galeria Helios, al cărei curator este prof. univ. dr. Constantin Catargiu, va rămâne deschisă până în data de 3 august a.c., şi poate fi vizitată zilnic între orele 10-18.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015