• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Balul Vienez de la Timişoara sărbătoreşte cinci ediţii

Publicat de Pagini de Cultura 25 Noiembrie 2016

În anul în care oraşul Timişoara sărbătoreşte 300 de ani de la instaurarea administraţiei austriece şi, de fapt, actul de naştere al „Micii Viene”, Balul Vienez de la Timişoara a ajuns la cea de-a V-a ediţie care va avea loc pe data de 25 noiembrie 2016 începând cu ora 19:00 în Sala Teatrului Naţional. În acest an aniversar, Balul Vienez de la Timişoara îşi doreşte să sărbătorească moştenirea austriacă care a definit istoria oraşului nostru.

După cinci ani de existenţă, Balul Vienez de la Timişoara a reuşit să se impună pe calendarul cultural al oraşului şi al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. An de an, comunitatea Balului Vienez de la Timişoara a strâns oameni de afaceri şi cultură care s-au arătat deschişi la nevoile celor de lângă ei şi care au fost pregătiţi să fie generoşi. Astfel, în fiecare an donaţiile strânse prin acest eveniment au asigurat hrană şi rechizite pentru 500 de copii şi tineri din centrele locale are fundaţiei internaţionale United Way România.

O altă iniţiativă este premierea unor oameni din comunitatea locală care prin generozitate îşi dedică viaţa pentru a face o diferenţă.  Anul acesta printre cei care vor primi „Trofeul generozităţii” vor fi oameni implicaţi în iniţiative de cercetare, educaţie şi business.

Desfăşurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timişoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internaţional de către Primăria din Viena.

La eveniment vor fi prezenţi invitaţi din mediul diplomatic, politic şi economic, atât la nivel naţional, cât şi din străinătate:  Ambasadorul Austriei în România, Excelenţa Sa, Dl Gerhard REIWEGER care este şi Preşedintele Comitetului de onoare al Balului Vienez de la Timişoara, Ambasadorul Germaniei în România, Excelenţa Sa, Dl Werner Hans Lauk, 18 oameni de afaceri din Budapesta printre care Preşedintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert.

În cadrul programului artistic, invitaţii de onoare sunt soprana Teodora Gheorghiu şi dirijorul Gabriel Bebeşelea. Ei vor fi acompaniaţi de orchestra Spirit of Vienna, venită special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timişoara. Programul artistic este completat de momentele celor 48 de tineri debutanţi şi al celor 42 de copii minidansatori. Coregrafiile prezentate sunt create şi pregătite timp de 2 luni alături de doi dintre cei mai renumiţi antrenori de dans din România, Diana şi Raul Avram. Ediţia din acest an va fi prezentată de Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timişoara care a câştigat însemnate premii de televiziune.

Av. Ioana Haţegan, Preşedintele Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara, a declarat „Balul Vienez de la Timişoara a ajuns la a V-a ediţie. În toţi aceşti ani, prin acest proiect, am format o comunitate de copii, tineri si invitaţi care se unesc în spiritul caritabil pentru a ajuta sute de copii şi oameni din centrele United Way. Ne bucurăm că şi în acest an, am continuat campania Floarea de colţ care răspândeşte cu o lună înaintea evenimentului acelaşi spirit al generozităţii în rândul cetăţenilor oraşului nostru. Aceasta comunitate apreciază valori de compasiune, eleganţă şi bun gust şi devine cu fiecare an tot mai mare.

CAMPANIA „O FLOARE DE COLŢ PENTRU UN PRÂNZ”

Balul Vienez de la Timişoara este precedat de o campanie de strângere de fonduri „O floare de colţ pentru un prânz cald” prin care organizatorii doresc să răspândească mesajul generozităţii în rândul comunităţii locale.  Conceptul campaniei este simplu: cu o donaţie minimă recomandată de 10 lei, se poate achiziţiona o broşă în formă de floare de colţ. Suma de 10 Lei reprezintă o masă caldă pentru un copil defavorizat. Toate donaţiile obţinute în urma achiziţionării florii de colţ ajung direct la Fundaţia United Way din Timişoara. Anul acesta s-au distribuit 5000 de flori de colţ, astfel că se vor putea asigura 5000 de mese calde. Campania este o invitaţie deschisă tuturor timişorenilor care consideră că să dăruieşti, oricât de puţin, e important în viaţă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015