• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar

Publicat de Pagini de Cultura 17 Iunie 2018

Festival inedit la Timişoara! Timp de două zile, în perioada 23-24 iunie, la Bastionul Theresia, va avea loc festivalul istoric “Primul război mondial – o reconstituire istorică în An Centenar”. Organizat de Muzeului Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, evenimentul reuneşte, în premieră la Timişoara, unele dintre cele mai reprezentative asociații de reconstituire istorică din țară: Asociația Tomis, Asociația Tradiții Ostășești și Asociația IR33 Cetatea Aradului. De asemenea, evenimentul se bucură de prezența Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “Decebal”.

Programul evenimentului cuprinde o paradă militară a participanţilor, demonstraţii interactive, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial, ateliere tematice, dar şi spectacolele artistice susținute de interpreți specializați în muzică istorică, dansatori și jongleri, precum și actori, membri ai trupelor: Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil. Intrarea este liberă!

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 23 iunie 2018

Ora 11-12: Parada militară a participanților (plecare din Bastionul Theresia cu oprire în Piața Unirii pentru momente de reconstituire istorică)

Ora 15-20: Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

Ora 21-22: ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil (prima parte).

Duminică, 24 iunie 2018

Ora 11-13: ARMELE MARELUI RĂZBOI – prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari al armatei române actuale; lecții de duel scenic și lupte scenice cu Teatrul Portabil

Ora 15-20: Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

Ora 21-22: ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)

Ora 22: Închiderea evenimentului în salve de tun – momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică.

Proiectul Memoriile Cetății continuă: După 30 de ani #1

Proiectul Memoriile Cetății continuă cu o serie de evenimente dedicate filmului, teatrului, muzicii și poeziei: După 30 de ani.

LANSARE DE CARTE: “Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez”

La invitația Institutului Francez, Grégory Rateau își lansează cartea la Timișoara, la librăria independentă La Două Bufniţe.

Mini-Festivalul Youth Start Șagului, la Șagului Youth Center

Ateliere de actorie, dans, arte plastice, improvizație, creative writing. Se anunță un sfârșit de săptămână plin în zona Șagului.

EXPOZIȚIA Magdalena Abakanowicz (1930-2017): Prezență, esență, identitate.

Impresionanta colecție de lucrări, din toate etapele de creație ale artistei, așteaptă să fie vizitată până în 25 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015