• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

First Kids on Mars. Copiii devin astronauți la Iulius Town

Publicat de Pagini de Cultura 7 Octombrie 2019

De luni, 7 octombrie, copiii devin astronauți la Iulius Town. Aceștia au ocazia să se distreze și să învețe despre Sistemul Solar și planeta Marte, în cadrul expoziției interactive și educative pentru copii „First Kids on Mars”. Lumea astronauților va putea fi descoperită de către cei mici cu ajutorul unor elemente de butaforie de o calitate excepțională, precum și cu ajutorul tehnologiilor moderne.

„Călătoria” în spațiu pregătită de organizatori are punctul de plecare în zona Intersport a Iulius Town, „misiunile” spațiale urmând a avea loc zilnic, între orele 10:00 – 19:00. Implicându-se în multe jocuri interactive captivante, copiii vor învăța despre sistemul solar și obiectele cerești, despre gravitatie și viata astronauților, despre călătoria pe Marte și despre colonizarea planetei Marte. Își vor testa abilitatile de astronauți în diverse misiuni din baza marțiană. La sfârșit vor face poze haioase și vor primi diplome pentru curajul dovedit în aceasta misiune. Pe parcursul aventurii vor experimenta realitatea augmentată și vor vedea toate planetele și robotul Curiosity chiar în fata lor, folosind aplicații speciale educaționale.

Expoziția interactivă First Kids on Mars se desfășoara la Iulius Town până pe 16 octombrie 2019 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Durata unui tur ghidat este de 50 de minute, iar prețul unui bilet este de 15 lei/persoană (la grupurile de minim 10 persoane, prețul unui bilet este de 10 lei/persoană). Programările se pot face la numărul la telefon 0746 994 442, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Expoziție OTTO DIX la Timișoara: „Învățătura Sfântului Matei”

Expoziția de litografii a lui OTTO DIX va fi deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc până în data de 18 martie 2020.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

Documentarul “colectiv”, proiecție în avanpremieră la Timișoara

La Timișoara, filmul regizat de Alexander Nanau va putea fi văzut în avanpremieră joi, 20 februarie, la Universitatea de Vest.

Quoting Beethoven: Concurs de creație muzicală – OPEN CALL

Până pe 15 iunie 2020, melomanii sunt provocați să reinterpreteze opera „starului“ absolut al muzicii clasice, L. V. Beethoven.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015