• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

IMPULS FABRIC: ateliere de dans și mișcare în Parcul Regina Maria

Publicat de Pagini de Cultura 1 Octombrie 2019

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez din Timișoara organizează în perioada 1-6 octombrie 2019, în Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului), evenimentul Impuls Fabric. Primele zile ale evenimentului sunt dedicate atelierelor de mișcare și dans pentru vârstnici, copii și adulți cu dizabilități, dar și profesioniștilor. Pentru atelierele din zilele de sâmbătă și duminică, publicul larg e invitat să participe, dar în baza unei înscrieri.

Evenimentul Impuls Fabric este unul participative. Pe lângă spectacole de acrobație și dans cu artiști din Franța, Germania și România, și cele două concerte de excepție cu Manushan și Taraf de Caliu, locuitorii cartierului Fabric sunt invitați să participe la ateliere de hip-hop sau de mișcare și echilibru, mers pe sârmă și jonglerii. Atelierele sunt coordonate de compania franceză Un Loup pour l’Homme și de către trupa germană Duo Sirena, desfășurându-se atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, pentru diferite categorii de public.

Primele zile ale evenimentului sunt dedicate activităților cu persoane vulnerabile (vârstnici, copii cu deficiențe de vedere, tinerilor cu dizabilități), dar și elevilor de la școlile din cartierul Fabric. Atelierele sunt coordonate de artiștii companiei franceze Un Loup Pour L’homme și se desfășoară în colaborare cu: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Liceul Teoretic „Iris”, Asociația „CevaDeSpus” și Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Joi și vineri, 3-4 octombrie, 17.00-20.00, au loc ateliere dedicate profesioniștilor din domeniile dansului, teatrului, circului și sportului. Participarea este gratuită, pe baza unei rezervări prealabile, pe site-ul evenimentului.

Sâmbătă și duminică, 5-6 octombrie, au loc ateliere pentru toate categoriile de public, la cortul amplasat în Parcul Regina Maria, după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 5 octombrie

11.00 – 12.00, Atelier de acrobație, mișcare și echilibru cu Un Loup pour l’Homme

Acces liber în limita locurilor disponibile.

13.00 – 14:00, Atelier de dans hip-hop cu Duo Sirena

Acces gratuit pe baza de înscriere prealabilă, pe site-ul evenimentului.

DUMINICĂ, 6 octombrie

12.30  – 13.30 în Parcul Regina Maria

Atelier de dans hip-hop cu Duo Sirena

Acces gratuit pe baza de înscriere prealabilă, pe site-ul evenimentului.

***

Un Loup pour l’Homme (Franța) explorează prin acrobațiile lor o viziune a umanității concepută din indivizi sociali, pe cât de diferiți, pe atât de dependenți unii de ceilalți. În centrul preocupărilor trupei, creată în 2005 de către „porteur-ul” francez Alexandre Fray și de către „voltigeur-ul” canadian Frédéric Arsenault, se află echilibrul pe mâini, care constituie un veritabil limbaj și un teren fertil de studiu al relațiilor umane.

Duo Sirena (Germania) este o trupă compusă din două dansatoare de hip-hop, Lorena și Sihäm, care amestecă mai multe influențe pentru a recrea un stil de dans unic. Stilul lor de dans este deopotrivă puternic, emoțional și magic, pentru artiste, dansul fiind o expresie a libertăţii. Duo-ul reprezintă puterea feminină, drepturile egale și respectul. Participarea Duo Sirena la eveniment este posibilă datorită parteneriatului cu Centrul Cultural German din Timișoara.

Atât un Loup pour l’Homme, cât și Duo Sirena, vor susține spectacole pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, după următorul program:

Impuls Fabric este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez din Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Parteneri: Școala de Circ din Timișoara, Centrul Cultural German, Asociația Apeca, Consiliul de cartier Fabric.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015