• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

La librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin) începe o nouă serie de ateliere de lectură pentru copii: Să poveșterim cu Livia. Atelierele vor avea loc sâmbăta, de două ori pe lună, de la 10 la 12 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

În cadrul fiecărui atelier se pornește de la o carte pentru copii aleasă de Livia Hektor, librar la librăria La Două Bufnițe. Activitatea durează 2 ore și este împărțită în moment de lectură, curiozități despre tematica poveștii prin ghicitori și jocuri, urmate de o pauză în care copii primesc o gustare și o băutură, ca mai apoi să continue cu activitatea practică, când vor meșteri obiecte, animăluțe sau jucării care să ilustreze povestea citită. Atelierele sunt contra cost, iar costurile diferă în funcție de materialele incluse la activitatea practică. Fiecare copil va pleca acasă cu amintirea poveștii lecturate de Livia, cu obiectul creat și prietenii formate în librărie.

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, atelierul de lectură, joacă și meșterit Să poveșterim cu Livia pornește de la cartea Un cadou pentru Lea, de Quentin Greban, apărută în 2019 la Editura Nomina, în traducerea Claudiei Badiu. Prețul atelierului este de 40lei, iar vârsta recomandată este 3+.

Descrierea cărții

Ziua de naștere a micuței Lea se apropie, iar tatăl său dorește să îi facă un cadou nemaivăzut, nemaipomenit, dar… nu este ușor pentru un șoarece care trăiește la tară. Pentru a duce la bun sfârșit planul său, Archibald – tatăl micuței Lea- se hotărăște să meargă la oraș. Orașul este un loc teribil pentru un șoarece, este un loc unde întâlnești pericole mari și mici de la mașini până la pisci.Cu toate acestea,  bravul Archibald se dovedește a fi un șoarece curajos care depășește pericolele și reușește să obțină darul pentru fetița lui.

Am gândit atelierele “Să poveșterim cu Livia” ca pe un eveniment care să fie placul copiilor și care va avea loc de două ori pe lună, sâmbăta, pentru părinții și copiii care vor să petreacă mai mult timp în librărie, participând la activități care pun în prim plan cărțile din oferta noastră, spune Livia Hektor, coordonatoarea atelierelor și librar la librăria La Două Bufnițe.

Numărul de locuri este limitat, iar rugămntea organizatorilor este ca participarea la atelier să fie comunicată în avans la tel. 0799 704 110.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015