• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Mini-Festivalul Youth Start Șagului, la Șagului Youth Center

Publicat de Pagini de Cultura 15 Noiembrie 2019

Ateliere de actorie, dans, arte plastice, improvizație, creative writing. Se anunță un sfârșit de săptămână plin pentru locuitorii din zona Șagului-Dâmbovița. În perioada 16-17 noiembrie 2019, la centrul de tineret din zona Șagului – Șagului Youth Center, va avea loc mini-festivalul Youth Start Șagului.

Activitățile în centru vor începe în fiecare zi la ora 11:00, iar între ateliere/reprezentații vă puteți bucura de muzică și proiecție de film. Fiecare zi se încheie în forță, sâmbătă cu un concert al băieților de la Monokrom, iar duminică cu un show de improvizație Impro Portabil.

Prin acest festival de două zile, ne dorim să dinamizăm un spațiu cultural cu potențial neexploatat până acum, invitând artiști plastici, muzicieni, actori, dansatori și profesori de limbi străine pentru a susține ateliere, spectacole și concerte în recent inauguratul centru de tineret de pe Aleea Poeniței 2A.

Ne dorim să angrenăm în acest proiect cu precădere comunitatea locală și sperăm că inițiativa noastră va fi urmată de altele similare, astfel încât centrul să aibă activitate constantă și să devină cu timpul o alternativă viabilă la alte forme de petrecere a timpului liber: anevoioasa deplasare în centrul orașului, unde sunt concentrate majoritatea activităților artistice, sau mersul la mall. Cu alte cuvinte, urmărim descentralizarea geografică a culturii.

Mai mult, acest proiect își dorește să scoată la iveală tineri artiști locali, oferindu-le un spațiu de expresie și manifestare unde își pot derula activitățile. Prin urmare, este extrem de important ca artiștii profesioniști să-și desfășoare din când în când activitățile în Șagului Youth Center, pentru a intra în contact cu acești tineri, declară organizatorii evenimentului.

PROGRAM Youth Start Șagului Festival:

Sâmbătă, 16 noiembrie

Ora 11-12.30: TEATRO-AVENTURA

Atelier de teatru pentru începători cu Olga și Silvia Torok

Ora 14-16: ARTA PATRA

Meșteșugul lutului și al ipsosului cu Dan Tudora

Ora 16-18: IMPRO-BETON

Atelier de improvizație teatrală cu Vlad Șpilca

Ora 20-21: CONCERT MONOKROM

Duminică, 17 noiembrie

Ora 11-12.30: DANS CONTEMPORAN

Atelier de dans cu Lavinia Urcan

Ora 14-16: BASMUL TĂU

Atelier distractive de scris basme cu Cristian Vicol și Alex Maniu

Ora 19-20: SHOW DE IMPROVIZAȚIE

IMPRO PORTABIL TIMIȘOARA

Evenimentul este organizat de Asociația HOINART în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland și implementat de Act for Tomorrow. Mai multe informații despre proiect se găsesc pe pagina de Facebook, Teatrul Portabil Timișoara.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015