• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Trei zile dedicate filmului brazilian, la Timișoara

Publicat de Pagini de Cultura 27 Noiembrie 2019

Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara va găzdui, în zilele de 27, 28 şi 29 noiembrie 2019, cea de-a 4-a ediţie a Zilelor Filmului Brazilian, eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Republicii Federative a Braziliei în România. Această ediţie aduce atât cinefililor, cât şi celor pasionaţi de cultura braziliană trei lungmetraje, creaţii cinematografice ce îmbină genurile dramă, romantic şi biografic.

Toate cele trei proiecții vor avea loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, începând cu ora 18.00. Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă.

Filmele vor fi proiectate după următorul program:

Miercuri, 27 noiembrie – Dois Filhos de Francisco (Cei doi fii a lui Francisco)

Brazilia, 2005, 2h 12 min, Biografie, Dramă

Regia: Breno Silveira

Un loc modest în Pirenópolis, în Goiás, o familie mare și un vis. Este povestea lui Francisco, un om simplu și sărac, care împotriva realităților cotidiene grele pe care le trăia, s-a zbătut să-și vadă visul împlinit: să-și vadă doi din cei nouă copii ai săi, vedete în lumea muzicii…

Joi, 28 noiembrie – Primo Basílio (Vărul Basílio)

Brazilia, 2007, 1h 46 min, Dramă, Romantic

Regia: Daniel Filho

Luisa și Jorge sunt un cuplu obișnuit, cu o condiție economică foarte bună. Totuși, monotonia vieții lor devine insuportabilă pentru Luisa, iar aceasta se implică într-o relație amoroasă cu vărui ei, Basílio, proaspăt sosit de la Paris. Acest triunghi amoros, devine periculos odată cu apariția Julianei, o servitoare invidioasă și răzbunătoare, care găsește scrisorile de dragoste a Luisei către Brasilio. Odată cu acestea încep și jocurile șantajului…

Vineri, 29 noiembrie – Vinicius (Vinicius)

Brazilia, 2005, 2h 1 min, Documentar, Biografic,

Regia: Miguel Faria Jr.

Documentarul evocă viața și opera poetului și compozitorului Vinicius de Moraes, aducându-se în atenția publicului aspecte legate de viața, opera, prietenii, familia acestuia.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015