• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

SERILE IMAGINARE 2020: dezbatere în memoria lui Roger Scruton

Publicat de Pagini de Cultura 28 Ianuarie 2020

Pentru prima întâlnire a Serilor Imaginare 2020, Claudiu Mesaroș propune o dezbatere în memoria lui Roger Scruton pornind de la cartea sa Dorința sexuală, editată în 2019 la Editura Humanitas. Evenimentul se desfășoară miercuri, 29 ianuarie, de la ora 18:30, la librăria Cărturești Mercy.


Invitatul primei ediții a Serilor Imaginare din anul 2020 este Marcel Severin, absolvent al Facultății de Științe Politice, Filosofie, Științe ale Comunicării, specializarea Filosofie din cadrul Universității de Vest.

Roger Scruton propune o viziune originală, care, evitând deopotrivă puritanismul și permisivitatea, încearcă să depășească separația platonică între iubirea erotică și dorința sexuală. Deși vine din tradiția analitică și folosește mijloacele analizei conceptuale, intuiția fundamentală a lui Scruton este fenomenologică: dorința sexuală este caracterizată cel mai bine prin conceptul de intenționalitate, fiind un fenomen al lumii vieții, care nu se lasă redus la descrierile științei naturii și care scapă oricărei taxonomii biologice.

Scrie un comentariu

Expoziție OTTO DIX la Timișoara: „Învățătura Sfântului Matei”

Expoziția de litografii a lui OTTO DIX va fi deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc până în data de 18 martie 2020.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

Documentarul “colectiv”, proiecție în avanpremieră la Timișoara

La Timișoara, filmul regizat de Alexander Nanau va putea fi văzut în avanpremieră joi, 20 februarie, la Universitatea de Vest.

Quoting Beethoven: Concurs de creație muzicală – OPEN CALL

Până pe 15 iunie 2020, melomanii sunt provocați să reinterpreteze opera „starului“ absolut al muzicii clasice, L. V. Beethoven.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015