• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Două concerte de muzică clasică, în prag de primăvară

Publicat de Pagini de Cultura 26 Februarie 2020

Elevii Liceului de Artă „Ion Vidu” au pregătit un frumos cadou de Mărțișor pentru iubitorii de muzică clasică din Timișoara. Joi și vineri, 27-28 februarie 2020, publicul este așteptat la două concerte de excepție: o nouă ediție a Seratelor Baroce și un recital de flaut și pian, ce va fi susținut de doi invitați speciali.

Tradiția stagiunilor Seratelor Baroce continuă la Muzeul de Artă Timișoara. După cum v-au obișnuit de ceva vreme, elevii Liceului de Artă „Ion Vidu” vor concerta în Sala Barocă, într-un eveniment dedicat perioadei romantice (secolul 19). Concertul, care va avea loc joi, 27 februarie, începând cu ora 18.00, va fi coordonat de doamna profesoară Roxana Maniu. Din repertoriul de compozitori aflați în program îi amintim pe Frederich Chopin, Felix Mendelssohn-Bartoldi, Serghei Rahmaninov, Paganini, Antonin Dvorak și Johannes Brahms.

Elevii care vor interpreta partiturile sunt Tudor Ionescu, Elisabeta Bociu, Vlad Oberșterescu, Leopold Laszlo, Robert Tiutiuc, Filip Fabry, Sarah Szekely, Șarolta Vass, Lois Muntean , Denisa Țîrlea, Teodora Dragoș, Serena Șchiopu, Erwin Andreas Muller, Daria Guți, Andreea Chifan, Iasmina Chifan, Oana Palconi, Leonard Mihale, Goran Lolic, Daniel Chifan, Silvana Ghermet, Violeta Tiponuț, Lucas Kohl.

***

Apoi, vineri, 28 februarie 2020, începând cu 19.00, Liceul de Artă Ion Vidu are plăcerea de a vă invita la un recital de flaut și pian, susținut de Cristina Bojin (flaut) și de Heejung Kim (pian). Evenimentul va avea loc în sala de concert a liceului.

Evenimentul este unul important și prin prisma biografiei celor doi artiști. Cristina Bojin a ocupat între 2004 și 2006 postul de prim flautist al Operei din Pforzheim, colaborând în același timp cu Opera din Stuttgart și Orchestra de Cameră Stuttgart. A fost invitată ca solistă alături de Thailand Philharmonic Orchestra și este o prezenţă permanentă în sălile de concert din Germania, România, Italia și Austria.

Heejung Kim, este una dintre cele mai apreciate artiste din Coreea în acest moment. A concertat în Europa și în SUA, și este prezentă pe o mulțime de înregistrări făcute alături de muzicianul german Peter Florian, cu care a înființat The Osnabrück Piano Duo, alături de care a concertat cu simfoniile lui Haydn și Bramhs.

Intrarea este gratuită la ambele evenimente, în limita locurilor disponibile.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015