• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Expoziție OTTO DIX la Timișoara: „Învățătura Sfântului Matei”

Publicat de Pagini de Cultura 18 Februarie 2020

Timp de o lună, Muzeul de Artă Timișoara își așteaptă publicul cu o expoziție ce poartă semnătura unuia dintre cei mai importanți artiști plastici germani ai secolului XX. Expoziția de litografii, a lui OTTO DIX – Învățătura Sfântului Matei va fi vernisată marți, 18 februarie, de la 18:00, la Palatul Baroc din Piața Unirii.

„În ce măsură mai suntem creștini?” – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania. Litografiile, cuprinse în expoziția de la Muzeul de Artă din Timișoara, oferă o interpretare proprie a învățăturilor Sfântului Matei.

Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napoca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro ș.a.

Expoziția de litografii Otto Dix, Învățătura Sfântului Matei va fi deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc în perioada 18 februarie – 18 martie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015