• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Întâlnirile cu Opera continuă la Universitatea de Vest din Timișoara

Publicat de Pagini de Cultura 25 Februarie 2020

După succesul primei ediții a Întâlnirilor cu Opera – Despre arta spectacolului și fascinația muzicii, Universitatea de Vest din Timișoara și Opera Națională din Timișoara vin cu propunerea ca aceste întâlniri să devină o constantă a vieții culturale din Timișoara.

Soliști ai Operei Naționale Române din Timișoara, ne vor plimba prin repertoriul lor, făcând numeroase trimiteri la istoria culturii și implicit a muzicii, vineri, 28 februarie 2020, ora 12, în Aula Magna a UVT, la o întâlnire de suflet care poate va deschide drumul unor tineri spre sălile de spectacol!

Cum tinerii sunt cei care pot păstra viu interesul generațiilor viitoare pentru artă, sperăm să reușim să îi convingem că opera este accesibilă tuturor celor ce își doresc să se bucure de ea și că tânăra generație poate să descopere în sala de operă estetica și excelența artistică dar și o lume apropiată de lumea modernă în care trăim, declară organizatorii evenimentului.

Spectacolul este dedicat persoanelor cu vârsta peste 12 ani! Pentru o cât mai bună organizare, doritorii se pot înscrie, completând formularul accesibil la următorul link.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015