• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Trupa de tineri liceeni francofoni, Amifran, revine la Timișoara!

Publicat de Pagini de Cultura 9 Martie 2020

Ca în fiecare an în luna martie, în programul dedicat Francofoniei și organizat la Timișoara de Institutul Francez, se află și un spectacol de teatru al talentaților elevi francofoni ai trupei AMIFRAN din Arad, trupă condusă de prof. Florin DIDILESCU. Anul acesta vom urmări cel mai recent spectacol, “Piège à cons/ Capcană pentru proști”, prezentat miercuri, 11 martie, ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar.

În apropierea alegerilor prezidențiale, un partid care pierde puncte în sondaje își desemnează ca reprezentant un prost de serviciu care să suporte consecințele înfrângerii, promovând, în același timp în secret un candidat din afara partidului căruia să i se alăture după victorie. Dar prostul se dovedește a fi imprezivibil… la fel ca alegătorii.

„Piege à cons/ Capcană pentru proști” este o adaptare dupa piesa dramaturgului francez Jean-Pierre Martinez, adaptarea fiind realizată de Liana Didilescu Marechal, iar regia de către profesorul Florin Didilescu.

Din distribuție fac parte elevii : Liana Bonca, Mihai Cîrnațu, Anastasia Bălan, Oana Palcu, Alexia Isac, Irina Lazăr , Otilia Popa.

Spectacolul durează 70 de minute și se desfășoară în limba franceză, fără traducere. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

***

AMIFRAN este o Asociație românească dedicată „protejării și promovării limbii franceze”. Fondată în 1992 de către profesorul Florin Didilescu, aceasta organizează de mai bine de 25 de ani, Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon cu același nume, care se desfășoară anual la Arad. Amifran face parte, din 1995, din Rețeaua Internațională a Teatrului Tânăr în Limba Franceză, rețea devenită, în 2002, Asociația Internațională ArtDraLa (Amifran fiind unul dintre membrii săi formatori).

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015