• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Printr-un limbaj vizual-tactil încărcat de emoţii, detalii şi nuanţe, moda exprimă spiritul contemporaneităţii. În fiecare an, facultăţile de profil aduc pe scena naţională şi internaţională un număr mare de creatori care deschid noi perspective în modă. Colecţiile vestimentare ale absolvenţilor sunt prezentate public în adevărate spectacole de sunet, lumină şi culoare. Excepţie nu face nici Timişoara, Şcoala timişoreană de modă devenind în ultimii ani, prin studenţii şi absolvenţii săi, o voce tot mai puternică.

O selecţie a creaţiilor absolvenţilor specializării Modă – Design Vestimentar, promoţia 2015, prezentate în Gala de Modă a UVT, eveniment aşteptat anual de publicul larg şi de cel de specialitate, este expusă în ambientul Institutului Francez din Timişoara, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Îmbinarea talentului cu ingeniozitatea, a rigorii cu imaginaţia transpare prin lucrările expuse care prezintă tot atâtea viziuni creative.

Vernisajul va avea loc marţi, 9 februarie 2016, de la ora 18, la sediul Institutului Francez Timişoara. Cu această ocazie vor lua cuvântul dl. Gabriel Kelemen, critic de artă şi dl Daniel Malbert, director al instituţiei gazdă.

Expoziţia de fotografie şi creaţii vestimentare „Perspective” va rămâne deschisă publicului până pe 26 februarie 2016, la Institutul Francez din Timişoara (bd. C.D.Loga nr.46).

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015