• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ca în fiecare an, Ansamblul profesionist “Banatul” va oferi publicului timişean un spectacol în premieră. Acest eveniment va avea loc marţi, 14 iunie 2016, de la ora 18.30, în Sala “Capitol” a Filarmonicii “Banatul” din Timişoara. Un moment muzical aparte va fi oferit de Liliana Laichici şi Boban Constantinovici.

Invitaţi sunt soliştii vocali şi instrumentişti: Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă, Antonela Ferche Buţiu şi Liviu Buţiu, Izabela Tomiţa şi Gabriel Popescu.

Publicului i-au fost pregătite câteva momente în premieră: suită de orchestră “Parada instrumentelor populare”, moment muzical-coregrafic din zona de munte a Banatului, suita coregrafică “Doi – Ardeleană – Doi” de pe Valea Bistrei, precum şi un moment coregrafic sârbesc susţinut de corpul de balet al Ansamblului Profesionist “Banatul”.

Vor mai evolua şi Formaţia de Tineret a Ansamblului “Banatul” (coregrafia: Floare şi Grigore Mnteanu) şi Formaţia de Dansuri a CCAJT (coregrafia: Nicolae şi Brânduşa Stănescu).

Spectacolul, a cărui conducere muzicală este asigurată de Sebastian Roşca, va fi prezentat de Felicia Stoian.

Intrarea se face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, camera 19.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015