• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Luna martie aduce la Timişoara jazz de calitate din Germania

Publicat de Pagini de Cultura 1 Martie 2017

Centrul Cultural German din Timişoara deschide sezonul evenimentelor de primăvară cu un concert de jazz: Dirik Schilgen JazzGrooves. Evenimentul va avea loc marţi, 7 martie, de la ora 21.00, la Etikheta (Str. Lucian Blaga 1, intrarea de pe János Bolyai Str. vis-à-vis de biserica St.-Katharina).

În trupa Jazz Grooves, artistul Dirik Schilgen a reunit nume importante ale jazz-ului din zona Mannheim. Împreună cu versatilul Matthias Dörsam (Trio 3D, Les Primitives, Rodgau Monocromiile), Dirik Schilgen cântă de peste 20 de ani în diverse formaţii. De asemenea sunt prezenţi pianistul de excepţie Daniel Prandl din Mannheim şi basistul Matthias Debus din Speyer. Alături de ei este trompetistul Volker Deglmann, activ de mulţi ani pe scenele de jazz din Köln.

Compoziţiile versatile variază de la jazz, soul la muzică braziliană şi latină. Aranjamentele sofisticate sunt caracterizate prin claritate şi au un acut simţ al ritmului şi melodiei.

Concertul este organizat de Centrul Cultural German Timişoara cu sprijinul Goethe-Institut. Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Ştiinţă, Cercetare şi Artă din Baden-Württemberg.

Intrarea la eveniment este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015