• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ilie Stepan, fondatorul legendarei trupe ProMusica, este capul de afiş al primei ediții a Galei Folk de la Lugoj. Evenimentul va avea loc vineri, 17 mai, la Teatrul Municipal Traian Grozavescu, şi reuneşte pe aceeaşi scenă artişti consacraţi ai scenei muzicale româneşti, dar şi muzicieni care s-au afirmat pe plan local.

Alături de Ilie Stepan, printre invitaţii primei ediţii a Galei Folk de la Lugoj se numără chitaristul Horea Crișovan şi percuţionistul Florin Cvasa, cunoscutul folkist Mircea Bodolan, precum şi Imi Hallof (chitară) şi Daniela Marcu (percuţie).

Ilie Stepan este fondatorul trupei emblema a Timişoarei, ProMusica. Este unul dintre cei mai prolifici muzicieni români, cu numeroase proiecte, printre care şi colaborarea cu Horea Crişovan, unul dintre cei mai buni chitarişti români. La Gala Folk, de la Lugoj, li se va alătura şi percuţionistul Florin Cvasa, coleg cu cei doi şi în ultimul proiect al lui Ilie Stepan, “Stepan Project Blues Foundation”. Un alt invitat al Galei va fi Mircea Bodolan. Actor, la bază, Mircea Bodolan a început să cânte folk încă din anii ‘70, fiind şi membru al Cenaclului Flacăra. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale “Rănitul dintre linii”, a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului “Am fost şaisprezece”, în regia lui Mircea George Cornea, în care a jucat şi Mircea Bodolan. Dupa anii ‘90 revine pe scena folk-ului românesc, cu numeroase turnee. Imi Hallof (chitară) şi Daniela Marcu (percuţie) au făcut parte din trupa folk lugojeană “Amprente”, desfiinţată, din păcate, de câţiva ani. Ei revin, în formula de duo, în cadrul acestei Gale, declară organizatorii evenimentului.

Biletele de intrare la spectacolul din 17 mai costă 30 de lei și se pot achiziționa la agenția Teatrului Municipal Traian Grozăvescu. Gala Folk este organizată de Casa de Cultura a Municipiului Lugoj, cu sprijin financiar al Consiliului Județean Timiș și Primăriei Lugoj.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015